Electrica ar putea opri miercuri livrările de energie către Oltchim, din cauza datoriilor

Furnizorul de energie Electrica SA a redus săptămâna trecută livrările către Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), ca urmare a neîncasării unor datorii de peste 100 milioane euro, şi somează combinatul chimic să achite restanţele până miercuri, în caz contrar urmând să oprească aprovizionarea cu energie.

313 afișări
Imaginea articolului Electrica ar putea opri miercuri livrările de energie către Oltchim, din cauza datoriilor

Electrica ar putea opri miercuri livrările de energie către Oltchim, din cauza datoriilor (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax foto)

"Compania Otlchim a fost somată săptămâna trecută să plătească datoriile la electricitate, a căror valoare depăşeşte 100 milioane euro. Dacă Oltchim nu va plăti, Electrica va sista miercuri livrarea de energie, iar joi contractul ar putea fi reziliat", au declarat pentru MEDIAFAX surse din Electrica.

Contractul de livrare a electricităţii către Oltchim a fost semnat în 2008, pe perioadă nedeterminată.

Combinatul chimic a arătat luni, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, că săptămâna trecută Electrica a limitat livările de electricitate.

"Începând cu 11 ianuarie, Oltchim funcţionează cu o parte din instalaţii la capacitate redusă, ca urmare a neîncadrării în graficul de eşalonare încheiat cu Electrica. În prezent, Oltchim negociază cu Electrica pentru normalizarea situaţiei şi reluarea livrărilor de energie conform clauzelor contractuale", se arată în comunicatul Oltchim.

Cele două companii au agreat anul trecut un grafic de eşalonare a datoriilor, valoarea unei tranşe lunare fiind de aproape un milion de euro.

Oltchim şi Electrica sunt companii deţinute de stat, prin Ministerul Economiei. Combinatul chimic urmează să fie privatizat în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici