Elon Musk vrea să tragă de timp în procesul cu Twitter. Aprilie 2023, ţinta miliardarului

Elon Musk depune o moţiune împotriva cererii de accelerare a procesului cu Twitter, iar avocaţii miliardarului se opun solicitării companiei ca procesul să înceapă în septembrie.

217 afișări
Imaginea articolului Elon Musk vrea să tragă de timp în procesul cu Twitter. Aprilie 2023, ţinta miliardarului

Elon Musk vrea să tragă de timp în procesul cu Twitter. Aprilie 2023, ţinta miliardarului

Elon Musk a depus o moţiune prin care se opune solicitării Twitter de a accelera procesul privind planul său de a rezilia acordul de 44 de miliarde de dolari pentru compania de socializare.

Avocaţii lui Musk, în documentele depuse la tribunalul Delaware Chancery, au declarat că "cererea nejustificată" a Twitter de a grăbi procesul în cazul fuziunii în două luni ar trebui respinsă, notează The Guardian.

Este cea mai recentă mişcare în ceea ce promite să fie o confruntare juridică majoră între Twitter şi Musk. Compania cu sediul în San Francisco încearcă să rezolve luni de incertitudine pentru afacerea sa, în timp ce Musk încearcă să renunţe la tranzacţie din cauza a ceea ce el spune că este problema "spam bot" a Twitter.

Omul de afaceri, dat în judecată

Twitter l-a dat marţi în judecată pe Musk pentru încălcarea acordului de cumpărare a platformei de socializare, cerând unei instanţe din Delaware să îi ordone celei mai bogate persoane din lume să finalizeze fuziunea la preţul convenit de 54,20 dolari pe acţiune.

Compania a cerut ca procesul să înceapă în septembrie, deoarece acordul de fuziune cu Musk se încheie pe 25 octombrie 2022.

Avocaţii lui Musk au argumentat că disputa privind conturile false a fost fundamentală pentru valoarea Twitter şi a fost extrem de complexă din punct de vedere al faptelor şi al experţilor. Aceştia au cerut o dată a procesului pe 13 februarie anul viitor sau după această dată.

Pachetul de finanţare a datoriilor angajat de bănci pentru achiziţia lui Musk expiră în aprilie 2023. Aceasta înseamnă că, dacă procesul a început în februarie şi nu s-a încheiat până în aprilie, afacerea ar putea să se prăbuşească.

Twitter a refuzat să comenteze ultima moţiune a lui Musk.

Acţiunile Twitter au scăzut cu aproximativ 1% în tranzacţiile extinse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
elon musk,
twitter,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici