Energia produsă de centrala pe care o va construi o companie chineză în Oltenia va fi exportată

Energia produsă de termocentrala care va fi construită de Complexul Energetic Oltenia cu o companie chineză va fi exportată în Austria şi Turcia, a declarat miercuri directorul general al Complexului, Laurenţiu Ciurel.

326 afișări
Imaginea articolului Energia produsă de centrala pe care o va construi o companie chineză în Oltenia va fi exportată

Energia produsă de centrala pe care o va construi o companie chineză în Oltenia va fi exportată (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Această centrală nu va fi un concurent pentru actualii producători pe cărbune. Vom exporta energia în Austria şi Turcia, aşa scrie în memorandum. (...) Exportul a fost una din condiţii, pentru a nu concura CE Oltenia în ţară", a afirmat Ciurel, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Centrala dezvoltată de China Huadian Engineering şi CE Oltenia va avea o capacitate instalată de 600 MW şi va produce anual 5 TWh de electricitate, la un cost de producţie estimat la 45 euro pe MWh.

Ciurel a adăugat că unitatea va securiza 3.000 locuri de muncă, iar avizul de construcţie ar putea fi obţinut în luna noiembrie.

Lucrările de construcţie sunt estimate să dureze 36 de luni de la data obţinerii autorizaţiei de construcţie.

"Construcţia va fi făcută aproape intergral de firme romîneşti. Contractele pentru cărbune vor fi încheiate cu Complexul Energetic Oltenia, totul va fi procurat de pe piaţa românească. Previzionăm un cost de 45 euro pe MWh, comparabile cu cele ale Complexului Energetic Oltenia", a mai spus Ciurel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici