ERATĂ: Compania daneză Vestas a primit o comandă de 76 turbine eoliene pentru 2 proiecte în România

(Modifică, în titlu şi lead, originea companiei Vestas)

26 afișări

Reluăm ştirea în forma corectă:

Compania daneză Vestas, cel mai mare producător de turbine eoliene la nivel mondial, a primit o comandă de la firma portugheză EDP Renovaveis pentru 76 de unităţi cu o capacitate totală de 228 megawaţi (MW), care urmează să fi folosite în două proiecte energetice din România.

Contractul cuprinde clauze referitoare la furnizare, instalare şi un acord de întreţinere pe cinci ani, se arată într-un comunicat al companiei daneze, care nu a oferit detalii privind valoarea acordului.

Primele turbine vor fi instalate până la sfârşitul acestui an.

EDP Renovaveis, subsidiară a grupului Energias de Portugal, este al treilea mare operator de energie eoliană din Europa şi ocupă locul patru în topul operatorilor mondiali.

Detaliile legate de numele proiectelor nu au fost publicate, la cererea clientului.

"Până la sfârşitul anului 2008, România a avut o capacitate totală instalată în domeniul energiei eoliene de 76 MW. Acesta este un proiect important pentru piaţa românească, iar împreună cu EDP Renovaveis suntem interesaţi să extindem capacitatea în această ţară", a declarat, în comunicatul citat, preşedintele Vestas Central Europe, Hans Jorn Rieks.

Producţia anuală totală a celor două centrale eoliene vor duce la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 195.500 tone anual.

Cel mai avansat proiect de construcţie a unor centrale eoliene din România, cu o putere instalată cumulată de 600 MW, se află în localitatea Tariverde, între Tulcea şi Constanţa, investiţia putând ajunge la circa 600 milioane euro.

Mai multe grupuri internaţionale importante, precum CEZ (Cehia), Enel (Italia) sau Iberdrola (Spania) au în derulare proiecte care însumează câteva mii de megawaţi de energie eoliană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici