Erste preia încă 6% din BCR, de la SIF-uri, şi ajunge la o participaţie de 88%

Erste Group a anunţat luni că a achiziţionat încă o participaţie de circa 6% din capitalul BCR în cadrul acordurilor încheiate cu SIF-urile, tranzacţiile fiind în numerar şi emitere de acţiuni noi, astfel încât deţinerea grupului bancar austriac la BCR a ajuns la 88%.

144 afișări
Imaginea articolului Erste preia încă 6% din BCR, de la SIF-uri, şi ajunge la o participaţie de 88%

Erste preia încă 6% din BCR, de la SIF-uri, şi ajunge la o participaţie de 88% (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"În cadrul celei de-a treia tranşe a tranzacţiei, derulate în anul 2011, SIF Moldova a tranzacţionat în total 515.104.582 acţiuni BCR. În schimbul acestora au fost emise 4.025.566 acţiuni noi Erste Group în data de 15 decembrie 2011, paritatea fiind de 127,9583 de acţiuni BCR pentru 1 acţiune Erste Group. În cadrul tranzacţiei, SIF Moldova a obţinut contra aportului său de 4,74% din acţiunile BCR (reprezentând 515.104.582 acţiuni BCR) o cotă de participare la Erste Group de aproximativ 1% (4.025.566 acţiuni Erste Group)", se arată într-un comunicat al Erste.

SIF Moldova are dreptul să vândă imediat după obţinere cel mult 25% din acţiunile Erste. Limita creşte cu câte 25% din acţiunile deţinute după 6, 12 şi 18 luni.

Înregistrarea noilor acţiuni Erste în Registrul Comertului de pe lângă Tribunalul Comercial Viena a avut loc joi, iar prima zi de tranzacţionare la Viena, Praga şi Bucureşti este luni.

Totodată, Erste a achiziţionat, pe 12 decembrie, o participaţie de 1,26% deţinută la BCR de SIF Transilvania, în schimbul sumei de 123,6 milioane lei.

"Prin urmare, Erste Group a achiziţionat în 2011 o participaţie de 14,5% la BCR în schimbul emiterii a 12.300.878 noi acţiuni Erste Group şi 4% la BCR în schimbul sumei de 380,7 milioane lei. Astfel, participaţia deţinută de Erste Group la BCR a ajuns la 88%", se precizează în comunicat.

Erste a anunţat la jumătatea lunii septembrie că a încheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crişana, SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din acţiunile BCR, prin mai multe operaţiuni care presupun plata în numerar şi schimb cu titluri emise de grupul austriac. Ulterior, SIF Moldova a acceptat propunerea Erste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici