Euro a atins un nou maxim istoric în raport cu leul. Orban dă asigurări că „nu există motiv de panică”

  • Ludovic Orban a declarat azi că situaţia economică este stabilă
  • Orban anunţă că va discuta săptămâna viitoare cu Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
  • Leul a atins azi cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro
2163 afișări
Imaginea articolului Euro a atins un nou maxim istoric în raport cu leul. Orban dă asigurări că „nu există motiv de panică”

Leul a atins cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu euro

Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat, joi, că situaţia economică este foarte stabilă şi că nu există niciun motiv de panică, în ziua în care leul a atins cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro.

Premierul interimar Ludovic Orban susţine că situaţia economică a ţării este foarte stabilă.

„Nu există niciun motiv de neîncredere, de panică. Situaţia economică este foarte stabilă. Uitaţi-vă la evoluţia dobânzilor. Comparaţi cu cât s-a împrumutat Guvernul nostru raportat la dobânda cu care s-a împrumutat guvernul PSD. E o diferenţă semnificativă de un procent la dobândă”, a spus premierul.

Acesta susţine că în utlima perioadă a existat o tentinţă de depreciere a monedelor naţionale la nivel regional determinată de factori greu de anticipat.

„Am încredere în Banca Naţională, am încredere în stabilitatea monedei naţionale şi a cursului de schimb”, a mai spus Ludovic Orban.

Acesta anunţă că va discuta despre acest aspect cu guvernatorul Mugur Isărescu săptămâna viitoare.

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, joi, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro. Cotaţia anunţată de BNR a fost de 4,7834 lei/euro, peste maximul anterior de 4,7808, atins în data de 21 noiembrie 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici