Europa pregăteşte un plan radical pentru a preveni o nouă criză a creditelor

Liderii europeni lucrează la un "plan radical" pentru a preveni o nouă criză a creditelor în Europa, Banca Centrală Europeană şi Comisia Europeană luând în calcul oferirea unor garanţii pentru anumite tipuri de obligaţiuni emise de bănci, potrivit Sunday Times, preluat de CNBC.

867 afișări
Imaginea articolului Europa pregăteşte un plan radical pentru a preveni o nouă criză a creditelor

Euro (Imagine: Shutterstock)

Fără a preciza sursele informaţiilor, ziarul britanic notează că mai multe bănci europene nu mai au acces la finanţare pe pieţele internaţionale.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute la conferinţa anuală a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming, că băncile europene cu probleme trebuie recapitalizate urgent.

"Evoluţiile din această vară au indicat că am intrat într-o fază nouă, periculoasă. Mizele sunt clare. Riscăm să asistăm la deraierea unei reveniri fragile, aşa că trebuie să acţionăm acum", a afirmat Lagarde.

Acţiunile băncilor europene sunt în scădere de câteva săptămâni, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat şi perspectivelor economice incerte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici