EXCLUSIV: Vicepreşedintele Comisiei Europene a discutat cu conducerea Nokia despre restructurarea companiei şi fabrica de la Jucu

Comisarul european pentru Industrii, Antonio Tajani, care este de asemenea vicepreşedintele CE, a discutat, luni, cu conducerea companiei Nokia despre restructurarea acesteia, inclusiv despre fabrica de la Jucu.

824 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Vicepreşedintele Comisiei Europene a discutat cu conducerea Nokia despre restructurarea companiei şi fabrica de la Jucu

Nokia Jucu (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

"Absolut că s-a discutat şi despre situaţia de la Cluj. Comisarul Tajani a discutat pe larg cu CEO al Nokia despre planurile de restructurare a companiei", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Carlo Corazza, purtătorul de cuvânt al comisarului Tajani.

Antonio Tajani s-a aflat, luni, într-o vizită în Finlanda, prima sa întâlnire fiind cu conducerea companiei Nokia.

Potrivit purtătorului de cuvânt, comisarul s-a referit, în discuţiile sale, inclusiv la efectele sociale ale măsurii luate în legătură cu fabrica de la Jucu.

"Comisarul a oferit sprijinul Comisiei", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu. Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Valentin Ilcaş, preşedintele sindicatului "Nokia Metal", declara, imediat după anunţul privind închiderea fabricii Nokia de la Jucu, că angajaţii au fost "şocaţi" de decizia companiei finlandeze.

Premierul Emil Boc a declarat, la rândul său, că plecarea Nokia din Cluj influenţează prognoza de creştere economică a României pentru anul viitor, iar Guvernul încearcă să minimizeze cât se poate acest lucru.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referindu-se la situaţia de la Jucu, că este vorba despre un fenomen la care România trebuie să se aştepte, avertizând că închiderile potenţiale nu se pot referi numai la fabrica din această localitate, ci şi la alte industrii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici