Exonia: Creştere, după creştere explozivă!

După o creştere abruptă care a culminat cu explozia cifrei de afaceri a Exonia pe finalul anului 2021, de această dată cercetarea, inovaţia şi optimizarea fluxurilor de producţie au reprezentat secretul creşterii cu peste +75% a profitului EBITDA până la finalul anului 2022, prin exportul a aproape 70% din produsele fabricate pe pieţele din vestul Europei şi SUA.

544 afișări
Imaginea articolului Exonia: Creştere, după creştere explozivă!

Dacă în perioada anterioarelor două exerciţii financiare focusul Exonia a fost pe acoperirea unei cât mai consistente cote de piaţă, anul 2022 a fost anul inovaţiei de proces, anul implementării pe liniile de fabricaţie sub formă de prototip a unor echipamente tehnologice unice la nivel mondial în curs de patentare ce au fost dezvoltate intern şi care au dus atât la creşterea productivităţii cu impact semnificativ în cifra de afaceri, dar mai ales la creşterea randamentului, probabil la cel mai înalt nivel atins vreodată în această industrie per unitate de linie tehnologică.

Rezultatele sunt cu atât mai spectaculoase cu cât vin pe fondul strategiei implementate încă de la începutul anului anterior de Exonia, de reducere a preţurilor tuturor categoriilor de ambalaje fabricate, pentru optimizarea costurilor operaţionale ale beneficiarilor, care culeg roadele încrederii acordate unei companii europene solide, în detrimentul aprovizionării prin importuri din Asia.

Ne bucurăm să confirmăm viitorilor noştri acţionari că ne-am depăşit estimările financiare, atingând o cifră de afaceri de peste 31 milioane lei doar pe divizia de producţie a ambalajelor biodegradabile, şi un profit EBITDA de peste 10 milioane lei, transformând anul 2022 în cel mai prolific an din istoria companiei, care se înscrie dealtfel în trendul ultimilor trei ani. Datele prezentate în raportul financiar se aliniază strategiei anunţate de Exonia privind dezvoltarea afacerii şi sunt o dovadă a capacităţii şi angajamentului de a creşte valoarea activelor sale.

Într-un context de piaţă extrem de volatil la nivel internaţional, cu numeroase incertitudini dificil de gestionat: războiul din Ucraina, inflaţie, potenţiala criză alimentară, criza energetică şi cea a lanţurilor de aprovizionare, ne menţinem energia, perseverenţa şi estimările pozitive şi pentru 2023.

Promitem viitorilor noştri investitori că vom fi consecvenţi în continuarea scalării sustenabile, iar prin atragerea de fonduri equity, guvernamentale şi credite bancare în valoare de 10 milioane de euro, vom susţine investiţiile angajate de tehnologizare pentru creşterea capacităţii de producţie cu cel puţin 300%, pentru a ne atinge obiectivul de a deveni până la finalul anului 2025, cel mai important jucător din Europa Centrală şi de Est în domeniul producţiei de ambalaje biodegradabile din hârtie.

Grupul Exonia a fost fondat în anii 2000 de omul de afaceri Tiberiu Stoian, antreprenor în serie cu investiţii în industria ambalajelor, IT, turism, comerţ în Romania şi SUA şi este format din trei entităţi: Exonia Holding producător de ambalaje din hârtie, Exonia Production producător ambalaje plastice şi Artis IT Solutions integrator de soluţii de digitalizare industrială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici