Facebook lucrează la o aplicaţie pentru localizarea utilizatorilor

Facebook lucrează la o aplicaţie pentru smartphone-uri de localizare a utilizatorilor, profitând de accesarea tot mai largă a reţelelor de socializare de pe computerele mobile, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

1618 afișări
Imaginea articolului Facebook lucrează la o aplicaţie pentru localizarea utilizatorilor

Facebook lucrează la o aplicaţie pentru localizarea utilizatorilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aplicaţia urmează să fie lansată la jumătatea lunii martie şi are rolul să ajute utilizatorii să găsească prieteni aflaţi în apropiere şi va funcţiona chiar dacă programul nu este deschis pe un telefon, a spus una din surse citate de Bloomberg.

Facebook creează noi funcţii pentru a profita de numărul tot mai mare al utilizatorilor care îi accesează serviciile prin intermediul aparatelor mobile.

Aplicaţia de localizare poate ajuta Facebook să vândă publicitate în funcţie de obiceiurile zilnice ale utilizatorilor, dar şi să atragă critici din partea celor îngrijoraţi de felul în care compania administrează informaţiile cu caracter personal.

Autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Europa au investigat deja Facebook din cauza îngrijorării că nu face suficient pentru protejarea datelor personale.

Apple şi Google au deja aplicaţii pentru localizarea utilizatorilor.

Un purtător de cuvânt al Facebook a refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici