Firmele austriece vor să continue investiţiile în România, dar vor transparenţă în administraţie

Companiile austriece sunt în continuare interesate să investească în România, dar doresc mai multă transparenţă, eficienţă şi consecvenţă în administraţia publică şi îmbunătăţirea sistemului juridic.

85 afișări
Imaginea articolului Firmele austriece vor să continue investiţiile în România, dar vor transparenţă în administraţie

Firmele austriece vor să continue investiţiile în România, dar vor transparenţă în administraţie (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Austria este cel mai mare investitor în România, cu un volum total net de 10 miliarde euro la sfârşitul anului 2009, respectiv 20% din total.

"Companiile austriece sunt dornice să îşi dezvolte investiţiile în economia României (...) Cu toate acestea, garantarea unui mediu de afaceri mai stabil este un factor esenţial pentru dezvoltarea pieţei. Companiile austriece ar dori mai multă transparenţă, eficienţă şi consecvenţă în administraţia publică şi îmbunătăţirea sistemului juridic, pentru a facilita realizarea investiţiilor", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Rudolf Lukavsky, consilier comercial în cadrul ambasadei Austriei în România.

În România sunt peste 5.800 de companii cu capital austriac şi peste 1.000 de investitori austrieci activi.

Lukavsky a menţionat că, în pofida greutăţilor de pe piaţa românească, niciun investitor important nu s-a retras din România.

În opinia sa, investitorii austrieci văd un potenţial pentru investiţii în România, în cercetare şi dezvoltare, energie alternativă, furnizarea de echipamente industriale şi industria de piese auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici