Firmele de curierat, în topul angajărilor în 2020. Valoarea peţei a crescut de 5 ori în ultimul deceniu

  • În 2020, piaţa locală de curierat se apropie de o valoare de circa 5 mld. de lei
  • Sunt de 4 ori mai multe firme de curierat faţă de acum 10 ani si 17.000 de angajaţi
  • Fan Courier estimează ca va ajunge la 1 mld. de lei cifra de afaceri
838 afișări
Imaginea articolului Firmele de curierat, în topul angajărilor în 2020. Valoarea peţei a crescut de 5 ori în ultimul deceniu

De când cu pandemia, ai umplut mai mult coşurile online. Aşa că la uşă ţi-a apărut mai des curierul, iar asta se vede în cifre. În ultimul deceniu, valoarea peţei de curierat a crescut de 5 ori, conform Ziarului Financiar. Gabriela Pătrulescu a văzut cifrele şi vine cu detalii.

Conturile firmelor de livrare au crescut de la milioane, la miliarde într-un deceniu. Dacă ne raportam la 2008, când cifra de afaceri de pe piaţă era de 875 milioane lei, acum sunt de 4 ori mai multe firme comparativ cu vremea aceea. Iar în 2020, piaţa locală are o valoare de aprovimativ 5 miliarde de lei.

Fan Courier, cea mai mare companie in domeniu, estimează că va ajunge la 1 miliard de lei cifra de afaceri. Doar ea are aproape 3.000 de angajaţi.

Angajările s-au înmulţit şi ocupă locul 4 în topul domeniilor în care s-a angajat cel mai mult in 2020. Job-ul de curier este unul temporar pentru mulţi din domeniu, este o meserie de tranzit. Companiile nu gasesc oameni calificati si asta înseamna ca trebuie sa investească în cei nepregătiţi. Investesc bani şi resursă umană în traininguri şi, la final, ei pleacă fie în alt domeniu, fie în străinătate, unde sunt platiţi mult mai bine. În acest moment, sunt 17.500 de angajaţi în industrie.

Număr firme de curierat (Sursă: ZF)

  • 2009 - 652 companii
  • 2020 - 2.326 companii

Forţă de muncă totală - 17.500 angajaţi

Estimări 2021 – afaceri cumulate - 5,5 miliarde lei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici