FMI: Acordul va continua; Fondul a negociat cu România, nu cu un partid anume

Acordul Fondului Monetar Internaţional cu România va continua, în pofida ruperii coaliţiei de guvernământ, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantului FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek, care a precizat că negocierile s-au purtat cu autorităţile române, nu cu un partid anume.

20 afișări
Imaginea articolului FMI: Acordul va continua; Fondul a negociat cu România, nu cu un partid anume

FMI: Acordul va continua; Fondul a negociat cu România, nu cu un partid anume (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu există aşteptări pentru întreruperea programului. Acordul a fost negociat cu România, nu cu un partid anume. Ne aşteptăm ca autorităţile să continue în efortul lor de a atinge ţintele stabilite în acord", a spus Lybek.

El a precizat că următoarea misiune a FMI, care va sosi în România la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, va fi în măsură să facă mai multe evaluări.

"Totul este încă nou. Avem în acest moment un acord cu România şi la acest lucru ne uităm", a mai spus Lybek.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat joi dimineaţă decretele de revocare a ministrului Internelor Dan Nica şi de numire interimară ca vicepremier şi ministru de Interne a lui Vasile Blaga. Ca urmare, liderul PSD Mircea Geoană a anunţat demisia miniştrilor PSD din Guvern, şi, implicit, ruperea coaliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici