FMI: Economia mondială a revenit pe creştere

Economia mondială a revenit pe creştere, însă avansul din 2010 şi 2011 va fi inferior nivelului anterior crizei, iar riscul ca SUA să intre în recesiune este foarte redus, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

24 afișări
Imaginea articolului FMI: Economia mondială a revenit pe creştere

FMI: Economia mondială a revenit pe creştere (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că scenariul unei noi recesiuni în SUA este improbabil. Există anumite riscuri, însă cred că acestea nu se vor materializa", a afirmat Strauss-Kahn.

SUA este cea mai mare economie a lumii.

Totodată, el consideră că la nivel mondial creşterea economică a căpătat forţă, însă a avertizat că evoluţia din 2010 şi 2011, deşi pozitivă, va fi mai slabă decât cea avută anterior crizei.

Strauss-Kahn a adăugat că aprecierea valutei chineze, yuanul, cerută de mai multe state, printre care SUA, va fi benefică pentru China prin sprijinirea veniturilor şi a cererii interne.

Autorităţile de la Beijing au menţinut artificial moneda naţională la un nivel scăzut timp de mai mulţi ani, pentru a impulsiona exporturile şi susţine dezvoltarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici