FMI este "impresionat" de voinţa de reformă a noilor autorităţi din Ucraina

Fondul Monetar Internaţional s-a declarat vineri "impresionat" de voinţa de reformă exprimată de noile autorităţi din Ucraina şi a reafirmat că este pregătit să ajute ţara aflată în grave dificultăţi financiare.

330 afișări
Imaginea articolului FMI este "impresionat" de voinţa de reformă a noilor autorităţi din Ucraina

FMI este "impresionat" de voinţa de reformă a noilor autorităţi din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt impresionat în mod positiv de determinarea autorităţilor, simţul lor de responsabilitate şi angajamentul pentru programul de reforme economice şi transparenţă", a declarat într-un comunicat directorul departamentului pentru Europa al FMI, Reza Moghadam.

El a revenit dintr-o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu premierul Arseni Iaţeniuk.

O delegaţie a FMI a sosit marţi la Kiev, unde va rămâne până pe 14 martie, pentru a evalua starea economiei ucrainene şi a pune bazele unui viitor program de ajutor solicitat de autorităţi.

Noul guvern, învestit pe 27 februarie după demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici, a solicitat asistenţa FMI, evaluând necesarul de finanţare la cel puţin 15 miliarde de dolari.

"FMI este pregătit să ajute poporul ucrainean şi să susţină programul economic al autorităţilor, pentru a readuce Ucraina pe drumul bunei guvernanţe economice", a asigurat Moghadam.

Programul precedent de asistenţă destinat Ucrainei, de 15 miliarde de dolari, a fost întrerupt în 2011 din cauza refuzului autorităţilor de atunci de a aplica reformele cerute de Fond, între care reducerea subvenţiilor pentru preţul gazelor.

Din 2011, mai multe delegaţii ale FMI au mers în Ucraina, dar discuţiile au eşuat de fiecare dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici