Fost vicepreşedinte AVAS, numit director general al World Trade Center, în locul lui Mircea Ursache

Complexul World Trade Center Bucureşti, în insolvenţă, are un nou director general, Cristina Chiriac, un fost vicepreşedinte al Autorităţii de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), numit marţi în funcţie de către administratorul judiciar, în locul lui Mircea Ursache.

411 afișări

Ursache a ocupat funcţia de preşedinte-director general al World Trade Center Bucureşti timp de 11 ani, acesta fiind numit recent vicepreşedinte al ASF.

Cristina Chiriac este economist, doctorand în economie al Academiei Române, practician în insolvenţă, evaluator şi auditor financiar. În perioada 2009-2012 a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte AVAS, coordonând activitatea de postprivatizare şi insolvenţă.

În urmă cu doi ani, Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea World Trade Center Bucureşti de intrare în insolvenţă, firma fiind în imposibilitatea de a plăti datorii de 294 milioane lei, raportate la o cifră de afaceri de 39 milioane lei. Principalii creditori sunt Fondul Proprietatea cu 236 milioane lei şi Municipiul Bucureşti cu 57 milioane lei.

World Trade Center Bucureşti exploatează hotelul de 4 stele Pullman cu 203 camere, un centru de conferinţe cu 10 săli multifuncţionale, centrul expoziţional Plaza, 11.000 mp spaţii de birouri, 3.500 mp galerii comerciale şi 2.000 mp restaurante.

În 2012 compania şi-a redus pierderea la 4,6 milioane lei faţă de 12,8 milioane lei cât a înregistrat în 2011. De asemenea, World Trade Center a înregistrat un profit din exploatare de 1,2 milioane lei faţă de o pierdere de 400.000 lei în 2011, rezultatul negativ al exerciţiului financiar al anului 2012 fiind influenţat de pierderea financiară generată de deprecierea leului în raport cu euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici