Fostul preşedinte BCE Jean-Claude Trichet este încrezător în forţa economică a zonei euro

Jean-Claude Trichet, fost preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), este încrezător că zona euro are la dispoziţie suficiente instrumente pentru a menţine ritmul relansării economice şi a contracara inflaţia şi activităţile speculative, conform agenţiei Bloomberg.

167 afișări
Imaginea articolului Fostul preşedinte BCE Jean-Claude Trichet este încrezător în forţa economică a zonei euro

"Mie mi se pare foarte clar că pieţele nu ar trebui să aibă încredere că pot specula fără probleme în zona euro. Nu au putut face acest lucru în trecut şi nu îl vor putea face în viitor", a declarat Jean-Claude Trichet, într-un interviu acordat Bloomberg Television.

Jean-Claude Trichet s-a retras de la conducerea Băncii Centrale Europene în 2011, iar spre finalul mandatului său a fost ultima dată când BCE a majorat dobânzile de referinţă. BCE intenţionează să revină la majorarea dobânzilor de referinţă pe 21 iulie şi pregăteşte un nou instrument pentru a menţine stabilitatea pe pieţele de obligaţiuni guvernamentale, în contextul majorării costurilor de creditare.

BCE are numeroase mijloace de protecţie când devine evident că politicile monetare sunt afectate de practici speculative nefondate, a explicat Jean-Claude Trichet, subliniind că instituţia dispune de diverse instrumente pentru o gamă largă de situaţii.

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va majora în iulie cu 0,25%, rata dobânzii de referinţă, iar o nouă majorare este programată în septembrie, în cadrul eforturilor de reducere şi stabilizare a inflaţiei în zona euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici