Franks: Inflaţia a început să scadă şi va continua trendul, dar va închide anul probabil peste 5%

Rata inflaţiei a scăzut în ultima perioadă şi va continua această tendinţă, dar este posibil să închidă acest an peste intervalul ţintit de Banca Naţională a României, de 5%, a declarat şeful misiunii de evaluare a FMI, Jeffrey Franks.

353 afișări
Imaginea articolului Franks: Inflaţia a început să scadă şi va continua trendul, dar va închide anul probabil peste 5%

Franks: Inflaţia a început să scadă şi va continua trendul, dar va închide anul probabil peste 5% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Inflaţia a început să scadă şi ne aşteptăm ca această scădere să continue pe fondul unei recolte agricole bune. Cu toate acestea, este posibil ca inflaţia să se menţină peste intervalul ţintit de BNR de 5% la sfârţitul acestui an", a declarat Franks.

Guvernul estimează pentru trimestrul al doilea o creştere a Produsului Intern Brut cu 0,3-0,4% faţă de primul trimestru şi o rată a inflaţiei la sfârşitul anului de 4,8%, sub prognoza BNR, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Cifrele au fost discutate în întâlnirile avute sâmbătă şi duminică de reprezentanţii Guvernului cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, la care a participat şi premierul Emil Boc, au arătat sursele.

FMI a menţinut prognoza de creştere economică la 1,5% pentru acest an şi a redus cu 0,2 puncte procentuale estimarea pentru anul viitor, de la 3,9% la 3,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici