Franks: Reducerea TVA şi a altor taxe este posibilă doar pe termen lung, în 5-10 ani

Reducerea TVA şi a altor taxe va fi posibilă doar pe termen lung, odată ce România va îmbunătăţi colectarea şi administrarea în sistemul fiscal, a declarat luni şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, care crede că acest scenariu va fi posibil în următorii 5 sau 10 ani.

761 afișări
Imaginea articolului Franks: Reducerea TVA şi a altor taxe este posibilă doar pe termen lung, în 5-10 ani

Franks: Reducerea TVA şi a altor taxe este posibilă doar pe termen lung, în 5-10 ani (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Nu văd spaţiu suficient pentru 2012 (pentru reducerea taxelor - n.r.), când deficitul bugetar trebuie să scadă la sub 3% din PIB, să existe reduceri substanţiale la taxe, pentru că acest lucru ar presupune măsuri severe pe partea de cheltuieli, care cred că nu sunt posibile. Trebuie să fim realişti în această privinţă", a spus Franks, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă este posibilă reducerea TVA şi a cotei unice în 2011.

El a precizat că reprezentanţii FMI au transmis autorităţilor române să păstreze cât mai multă stabilitate pentru anul 2011 şi 2012, iar acestea au fost de acord.

"În timp, în următorii 5 sau 10 ani, sper ca România să aibă o mai bună colectare a taxelor şi să crească eficienţa adminisrării, pentru a putea avea loc de reduceri de TVA, de contribuţii sociale şi să poată să raţionalizeze şi alte taxe", a mai spus oficialul FMI.

Franks a mai spus că România are nevoie de un sistem mai simplu de taxe, mai realist, iar acest obiectiv poate fi atins doar dacă vor exista acţiuni pentru a îmbunătăţi colectarea taxelor, inclusiv prin ridicarea la suprafaţă a economiei subterane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici