Franks: România nu-şi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia

Cheltuielile pentru sectorul public sunt limitate în prezent în România, astfel că statul îşi poate permite costuri de tipul Dacia, nu Mercedes, a declarat miercuri şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

33 afișări
Imaginea articolului Franks: România nu-şi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia

Franks: România nu-şi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia (Imagine: BOgdan Maran/Mediafax Foto)

"Dacă aş putea să folosesc o analogie, în familia mea de exemplu, dacă aş vrea să cumpăr un Mercedes, dar nu mi-aş putea permite decât o Dacia, atunci mi-aş cumpăra o Dacie. România nu-şi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia", a adăugat Franks, într-o conferinţă de presă.

Şeful misiunii FMI a arătat că în prezent cheltuielile trebuie limitate după posibilităţi.

"Cu cât mai mulţi bani sunt cheltuiţi pe angajaţii de la stat, cu atât mai puţini bani vor rămâne pentru investiţiile publice", a afirmat Franks.

În acest context, Franks a precizat că nu se aşteaptă la o îmbunătăţire substanţială a cererii domestice, arătând că aceasta va fi limitată şi în 2010.

"În ultimii ani, ca urmare a disponibilităţii creditelor acordate uşor, populaţia a consumat peste limite (...) iar inversarea procesului este foarte dureroasă", a spus Franks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici