Franks: România riscă să returneze 1,5 mld euro dacă unele proiecte UE nu sunt finalizate în 2011

România riscă să returneze până la 1,5 miliarde euro dacă unele proiecte finanţate din fonduri UE nu sunt finalizate în acest an, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

578 afișări
Imaginea articolului Franks: România riscă să returneze 1,5 mld euro dacă unele proiecte UE nu sunt finalizate în 2011

Franks: România riscă să returneze 1,5 mld euro dacă unele proiecte UE nu sunt finalizate în 2011 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul realizează progrese în absorbţia fondurilor europene, dar aceste progrese sunt insuficiente şi eforturile în acest sens trebuie dublate. Trebuie ca proiectele cu prioritate redusă să fie abandonate pentru ca eforturile să se concentreze pe domeniile în care absorbţia creşte foarte rapid (...) România riscă să fie obligată să returneze până la 1,5 miliarde euro, sume deja plătite, dacă aceste proiecte nu sunt finalizate până la sfârşitul acestui an", a spus Franks.

Şeful misiunii FMI a arătat că este nevoie de măsuri suplimentare din partea autorităţilor şi noi reglementări pentru a îmbunătăţii absorbţia fondurilor UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici