Franks: TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor, o problemă care trebuie rezolvată în actuala misiune

Problema legată de TVA de 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor de sub 2.000 de lei trebuie rezolvată până la 1 noiembrie, data încheierii evaluării FMI în România, potrivit şefului misiunii Fondului în România, Jeffrey Franks.

22 afișări
Imaginea articolului Franks: TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor, o problemă care trebuie rezolvată în actuala misiune

Franks: TVA de 5% şi neimpozitarea pensiilor, o problemă care trebuie rezolvată în actuala misiune (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm în timpul acestei misiuni", a spus Franks.

Pe de altă parte, el a adăugat că indicatorii macroeconomici pentru trimestrul al treilea "arată bine".

"Din discuţiile preliminare cifrele pentru trimestrul al treilea arată bine. Ţinta de deficit bugetar a fost atinsă, în anumite limite, şi suntem optimişti în legătură cu ceea ce a mai rămas din acest an", a spus Franks.

El a mai spus că ţinta de deficit pentru 2011, de 4,4%, nu va fi modificată.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmează să fie transmise preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.

Guvernul consideră că cele două propuneri legislative nu sunt în concordanţă cu Strategia fiscală transmisă deja Legislativului şi aşteaptă finalizarea procedurii în cazul acestor proiecte, pentru a stabili dacă trebuie să intervină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici