Franks: Un acord pe doi ani este o decizie înţeleaptă pentru că dă stabilitate în timpul alegerilor

Autorităţile române au luat o "decizia înţeleaptă" atunci când au optat pentru un acord pe doi ani cu FMI pentru că va exista stabilitate în perioada alegerilor, a afirmat marţi şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

22 afișări
Imaginea articolului Franks: Un acord pe doi ani este o decizie înţeleaptă pentru că dă stabilitate în timpul alegerilor

Franks:Un acord pe doi ani este o decizie înţeleaptă pentru că dă stabilitate în timpul alegerilor (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Nu este ceva neobişniut pentru ca ţările ce trec prin perioade de campanie electorală să aleagă să aibă un program care acoperă şi acea perioadă pentru că acordă încredere investitorilor şi pieţelor internaţionale că politicile economice nu se vor schimba radical. Eu cred că este o decizie înţeleaptă (de a încheia un acord pe doi ani - n.r.) pentru că indiferent cine câştigă alegerile vrem să avem stabilitate în politicile economice pe acestă perioadă", a spus Franks.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că prin noul acord cu FMI, UE şi BMvor fi prevenite populismele partidelor, şeful statului afirmând că orice partid care îşi va propune să păcălească electoratul se va pune într-o situaţie penibilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici