Franţa sprijină România în procesul de aderare la OCDE

România a primit sprijinul Franţei pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a anunţat, luni, Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

1280 afișări
Imaginea articolului Franţa sprijină România în procesul de aderare la OCDE

Franţa sprijină România în procesul de aderare la OCDE

„Mulţumesc colegului şi prietenului meu Bruno Le Maire, ministrul finanţelor publice francez, pentru promisiunea sinceră a unui sprijin solid acordat candidaturii României la OCDE, sprijin materializat într-o scrisoare adresată dlui Angel Guarria, secretarul general al OCDE. Este încă o dovadă că partenerii europeni apreciază activitatea Guvernului României în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi suntem recunoscuţi drept un partener egal în cadrul comunităţii europene”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Finanţele susţin că o eventuală aderare a României la OCDE implică o serie de avantaje cum ar fi: creşterea încrederii în economia românească, atât a marilor economii ale lumii (SUA, China, Japonia etc), cât şi a statelor din regiune cu aspiraţii europene precum Republica Moldova, Macedonia, Albania, Serbia etc.; accesul la instrumentele şi centrele de decizie economică ale OCDE şi posibilitatea de a contribui la guvernanţa economică globală.

Alte avantaje aduse de aderarea la OECD sunt pentru România, în opinia MFP: primirea de asistenţă în materie de politici publice din partea membrilor OCDE prin realizarea unor evaluări periodice ale politicilor României în domenii specifice (peer reviews); apartenenţa României la clubul select al economiilor dezvoltate şi recunoaşterea implicită, la nivel global, a statutului de economie de piaţă funcţională şi democraţie consolidată, cu impact pozitiv asupra ratingului de ţară şi a atragerii investiţiilor străine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici