Furnizorul britanic de energie Octopus va plăti clienţii pentru a economisi energie în această iarnă

Furnizorul britanic de energie Octopus lansează o schemă de plată a clienţilor pentru a nu consuma electricitate în perioadele de cerere mare de energie electrică, pentru a ajuta la prevenirea pana de curent în această iarnă, a anunţat vineri compania, conform Reuters.

356 afișări
Imaginea articolului Furnizorul britanic de energie Octopus va plăti clienţii pentru a economisi energie în această iarnă

National Grid din Marea Britanie a avertizat joi că locuinţele s-ar putea confrunta cu întreruperi de energie electrică de trei ore, dacă ţara nu reuşeşte să asigure suficiente importuri de gaze şi electricitate.

Guvernul a declarat că nu va îndemna populaţia să folosească mai puţină energie, dar National Grid a spus că managementul flexibilităţii - precum schema anunţată de Octopus - va face parte din setul de instrumente menit să menţină luminile aprinse în această iarnă.

"În loc să tăiem bucăţi întregi de ţară dacă avem lipsă de gaz, putem recompensa oamenii pentru că folosesc mai puţină energie în perioadele de vârf de cerere", a declarat Greg Jackson, directorul executiv al Octopus.

În cadrul aşa-numitei "Saving Sessions", cei 1,4 milioane de clienţi ai Octopus care au contoare inteligente şi aproximativ 5.000 de clienţi comerciali vor primi e-mailuri şi SMS-uri prin care vor fi anunţaţi despre intervalele orare în care ar putea fi plătiţi pentru reducerea consumului de energie.

Octopus a declarat că se aşteaptă să plătească în medie 4 lire sterline (4,46 dolari) pentru fiecare locuinţă în timpul intervalelor de timp specifice din noiembrie până în martie 2023, ceea ce ar putea permite clienţilor să economisească aproximativ 100 de lire sterline pe parcursul iernii.

Octopus a precizat că în cadrul unei testări a sistemului în februarie şi martie s-au înscris 100.000 de clienţi, transferând 197 de megawaţi oră (MWh) din cererea la orele de vârf, echivalentul energiei electrice utilizate pentru a transmite 2,5 milioane de ore de streaming pe Netflix.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici