Gazprom vrea să investească 20 de miliarde de euro în 2011

Grupul rus Gazprom intenţionează să investească 20 de miliarde de euro anul viitor, având ca priorităţi amenajarea anumitor exploatări şi dezvoltarea reţelei de gazoducte.

28 afișări
Imaginea articolului Gazprom vrea să investească 20 de miliarde de euro în 2011

Gazprom vrea să investească 20 de miliarde de euro în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gazprom va investi în principal în amenajarea zăcământului Bovanenkovo, din peninsula Iamal (nordul Rusiei), care va fi exploatat începând cu 2012, şi în majorarea producţiei la Urengoi, din Siberia Occidentală, potrivit unui comunicat al grupului.

Exportatorul rus de gaze naturale va investi, de asemenea, în dezvoltarea reţelei de gazoducte, în special în construcţia conductelor Bovanenkovo-Ukhta şi Griazovets-Vyborg.

Grupul intenţionează ca anul viitor să împrumute 90 de miliarde de ruble (2,1 miliarde euro). În primul semestru al acestui an, profitul net al grupului a crescut cu 66,2%, la 508,2 miliarde de ruble (11,7 miliarde de euro).

Gazprom, ale cărui activităţi se bazează pe structuri de producţie datând din epoca Uniunii Republicilor Sovietice, controlează un sfert din rezervele mondiale de gaze naturale şi asigură 25% din cosumul de combustibil al Europei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici