Gerea: Discuţiile privind noi listări la bursă ale companiilor de stat sunt premature

Discuţiile privind noi listări la bursă ale companiilor de stat sunt premature, iar subiectul trebuie analizat împreună cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat miercuri ministrul Economiei, Andrei Gerea.

127 afișări
Imaginea articolului Gerea: Discuţiile privind noi listări la bursă ale companiilor de stat sunt premature

Ministrul Economiei: Discuţiile privind noi listări la bursă ale companiilor de stat sunt premature (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este prematur să vorbim despre listări", a afirmat Gerea, într-o conferinţă organizată de Fondul Proprietatea.

El a spus că va fi nevoie de o discuţie cu oficialii FMI în privinţa elaborării unui calendar al listărilor unor companii de stat.

Potrivit ministrului, în cazul Complexului Energetic Oltenia este nevoie de unele restructurări, astfel încât aceasta să fie atractivă pentru investitori.

Gerea a mai spus că priorităţile sale la conducerea insituţiei sunt finalizararea strategiei energetice şi continuarea reformei sectorului energetic.

Potrivit angajamentelor asumate de Guvern faţă de FMI, următoarele companii energetice care ar trebui listate la bursă sunt Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia. Prima dintre cele două companii este însă în insolvenţă, iar cealaltă are dificultăţi în privinţa producţiei şi vânzării electricităţii.

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Mircea Ursache a declarat marţi că în atenţia instituţiei au rămas, pentru posibile listări, 15 companii din portofoliul Ministerului Economiei, 7 societăţi de la AVAS şi altele de la alte ministere, cum ar fi Comunicaţiile sau Turismul. El nu a nominalizat nicio companie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici