Germania autorizează venirea a 80.000 muncitori sezonieri străini pentru strângerea recoltei

  • Măsura a fost negociată inter-ministerial
  • S-au stabilit cote pentru fiecare lună
  • Avionul este recomandat, autobuzul nu
5974 afișări
Imaginea articolului Germania autorizează venirea a 80.000 muncitori sezonieri străini pentru strângerea recoltei

Foto: Africa Daily News

Potrivit agenţiei Reuters, Germania a permis joi intrarea în ţară a zeci de mii de muncitori străini, care  să participe la recoltarea de fructe şi legume. Această decizie constituie o abatere de la măsurile de interdicţie teritorială instituite pentru a pentru a combate epidemia coronavirusului.

Ministerul Agriculturii şi Ministerul de Interne au ajuns la un acord de stabilire a unei cote de 40 000 de lucrători sezonieri în aprilie şi alţi 40 000 în luna mai. Aceşti lucrători vor fi invitaţi să călătorească în Germania cu avionul, mai degrabă decât cu autobuzul, pentru a limita riscul de contaminare. De asemenea, vor trebui să fie supuşi unor controale medicale şi să respecte distanţele de siguranţă de la locul de recoltare. Cei mai mulţi dintre aceşti sezonieri provin de obicei din ţări est-europene, cum ar fi Polonia, România sau Bulgaria. Guvernul federal doreşte, de asemenea, să recruteze aproximativ 10.000 de persoane în Germania printre şomeri, studenţi sau solicitanţi de azil pentru muncile câmpului.

Peste graniţă, în Franţa, ministrul agriculturii Didier Guillaume a cerut săptămâna trecută francezilor să se alăture "marii armate a agriculturii", pentru a hrăni ţara în vremuri de criză de sănătate şi pentru a evita penuria de fructe şi legume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici