Germania: Grecia trebuie să se trezească la realitate. Măsurile de corecţie sunt foarte dure

Grecia trebuie să se decidă în privinţa viitorului său în zona euro şi să nu îşi facă iluzii în legătură cu obligaţiile care îi revin, este avertismentul dur dat duminică de ministrul german de Finanţe Wolfgang Schaeuble.

2000 afișări
Imaginea articolului Germania: Grecia trebuie să se trezească la realitate. Măsurile de corecţie sunt foarte dure

Germania: Grecia trebuie să se trezească la realitate. Măsurile de corecţie sunt foarte dure (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Apartenenţa la uniunea monetară este o oportunitate, dar şi o povară grea. Măsurile de corecţie sunt foarte dificile. Grecii trebuie să decidă dacă vor să suporte această povară", a declarat Schaeuble publicaţiei Bild am Sonntag.

El a arătat că ajutorul financiar internaţional este acordat cu condiţii clare, pentru a ajuta statul elen să aducă sub control problema datoriilor.

"Nimeni nu trebuie să îşi facă iluzii. Fără o evaluare pozitivă din partea troicii Comisiei Europene (CE), Băncii Centrale Europene (BCE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI), că Grecia îşi respectă angajamentele, viitoarea tranşă de împrumut nu poate fi plătită", a avertizat oficialul german.

Schaeuble a precizat că grecii trebuie să prezinte date care să dovedească faptul că respectă planul de austeritate.

Ministrul a încercat să respingă îngrijorarea legată de divergenţele din coaliţia aflată la putere în Germania, privind Grecia.

Parlamentul german urmează să voteze pentru suplimentarea atribuţiilor Facilităţii Europene de Stabilitate Financiară pe 29 septembrie. Schaeuble a arătat că există o majoritate clară în Parlament care sprijină consolidarea facilităţii, astfel încât votul va fi fără emoţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici