Germania va testa practicile băncilor prin intermediul "clienţilor misterioşi"

Statul german va testa practicile băncilor prin intermediul unor investigatori sub acoperire care vor acţiona după principiul "clienţilor misterioşi" angajaţi de companii pentru testarea propriilor servicii, a declarat ministrul pentru consum, Ilse Aigner.

20 afișări
Imaginea articolului Germania va testa practicile băncilor prin intermediul "clienţilor misterioşi"

Germania va testa practicile băncilor prin intermediul "clienţilor misterioşi" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În viitor, statul va trimite investigatori sub acoperire în bănci", a arătat Aigner într-un interviu acordat cotidianului Handelsblatt, citat de AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a precizat într-o conferinţă de presă că aceşti investigatori vor acţiona după principiul "clienţilor misterioşi", o practică utilizată deja de companii pentru a testa propriile servicii.

Aceşti anchetatori vor fi angajaţi şi coordonaţi de autoritatea germană pentru servicii financiare, BaFin.

Purtătorul de cuvânt a precizat că nu va fi necesară modificarea legislaţiei germane pentru astfel de operaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici