Gheţea, CEC Bank: 25% din companiile cu credite restructurate nu reuşesc să le achite

Un sfert din companiile cărora le-au fost restructurate creditele nu reuşesc să le achite, deşi li s-a dat "o gură de oxigen", a declarat marţi preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, arătând că procentul este mult mai mic în cazul persoanelor fizice.

28 afișări
Imaginea articolului Gheţea, CEC Bank: 25% din companiile cu credite restructurate nu reuşesc să le achite

Gheţea, CEC Bank: 25% din companiile cu credite restructurate nu reuşesc să le achite (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

"Din 100 de credite restructurate de CEC la companii, 25% dintre clienţi nu mai reuşesc să continue, deşi li s-a dat o gură de oxigen. Totuşi, 75% se salvează. La persoane fizice procentul e mult mai bun. Un număr foarte mic de clienţi cărora li s-a dat o gură de oxigen nu reuşesc să mai ţină pasul", a spus Gheţea la seminarul "Mediafax talks about banking".

El a arătat că primele şase luni ale acestui an au fost caracterizate de continuarea impactului crizei asupra firmelor şi populaţiei, care s-a simţit şi la nivelul băncilor.

"La companii avem o dezvoltare sau o evoluţie destul de diversă. Asistăm la unele succese înregistrate de unele companii care au reuşit în perioade de criză să găsească acele ieşiri prin găsirea unor produse şi a unor pieţe care, chiar dacă nu mai sunt cele tradiţionale, sunt soluţii pentru supravieţuire", a adăugat Gheţea.

Totodată, preşedintele CEC Bank a menţionat că este dificil de estimat care va fi profitabilitatea sistemului bancar la finalul primul semestru.

"Poţi să ai rezultate bune, dar în ultima zi să te trezeşti că un mare client vine cu introducerea unei cereri de insolvenţă şi trebuie să faci provizioane mai mari decât ai fãcut în şase luni", a precizat Gheţea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici