Gigantii de telefonie mobilă din China vor să concureze Google Play

Companiile Xiaomi, Huawei Technologies, Oppo şi Vivo din China îşi unesc forţele pentru a crea o platformă ce va permite dezvoltatorilor din afara Chinei să posteze aplicaţii, într-o mişcare despre care analiştii spun că este menită să conteste dominanţa Google Play, anunţă Reuters.

569 afișări
Imaginea articolului Gigantii de telefonie mobilă din China vor să concureze Google Play

sursa FOTO: Profimedia

Cele patru companii sunt în curs de a forma Global Developer Service Alliance (GDSA). Platforma îşi propune să faciliteze dezvoltatorilor de jocuri, muzică, filme şi alte aplicaţii să îşi comercializeze aplicaţiile pe pieţele internaţionale.

GDSA era prevăzută a se lansa în martie, au spus surse apropiate, dar nu este clar cum va fi afectată de epidemia de coronavirus.

Un site prototip spune că platforma va acoperi iniţial nouă regiuni, inclusiv India, Indonezia şi Rusia.

Oppo şi Vivo sunt deţinute de producătorul chinez BBK Electronics. Toate cele patru companii au refuzat să comenteze.

Google, ale cărui servicii sunt interzise în China, a câştigat aproximativ 8,8 miliarde de dolari din magazinul Play în 2019, a declarat Katie Williams, analistă la Sensor Tower. De asemenea, Google vinde conţinut precum filme, cărţi şi aplicaţii în magazinul Play şi colectează un comision de 30%.

Împreună, cele patru companii au constituit peste 40% din livrările globale de telefoane în trimestrul IV al anului 2019, potrivit IDC. În timp ce Oppo, Vivo şi Xiaomi au acces complet la serviciile Google pe pieţele internaţionale, Huawei a pierdut accesul anul trecut, după ce Statele Unite au interzis furnizorilor americani să vândă bunuri şi servicii către companie, invocând securitatea naţională.

De asemenea, Huawei dezvoltă propriul sistem de operare, Harmony, ca alternativă la Android de la Google.

Cu toate acestea, gestionarea alianţei poate fi o provocare a spus Peng. „Executarea este dificilă, întrucât este greu de spus care companie atrage mai multă greutate şi investeşte mai mult în ea. Nu am văzut că modelul de alianţă a funcţionat bine în trecut. "

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici