Google află săptămâna aceasta dacă datorează statului francez peste un miliard de euro

Google află săptămâna aceasta, cel mai devreme miercuri, dacă trebuie să plătească statului francez taxe în valoare de 1,12 miliarde de euro, la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a amendat compania cu o sumă record, de 2,4 miliarde de euro, scrie Bloomberg.

1023 afișări
Imaginea articolului Google află săptămâna aceasta dacă datorează statului francez peste un miliard de euro

Google află săptămâna aceasta dacă datorează statului francez peste un miliard de euro

Judecătorii din Paris trebuie să decidă dacă Google a evitat în mod ilegal să plătească taxele franceze prin transferarea vânzărilor din ţară în Irlanda. Autorităţile trebuie să stabilească dacă sediile europene ale Google din Irlanda ar trebui taxate ca şi cum compania ar avea un sediu permanent în Franţa.

Un consilier de la curtea administrativă din Paris a transmis o opinie independentă, potrivit căreia Google nu ar trebui să plătească taxe, din cauza hibelor legislative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici