Google dezvoltă un sistem care va permite efectuarea de plăţi prin intermediul telefonului mobil

Google colaborează cu MasterCard şi Citigroup la dezvoltarea unui sistem care va transforma smartphone-urile în "portofele electronice", astfel ca utilizatorii să-şi poată plăti cumpărăturile prin apropierea telefonului de un senzor amplasat la casele de marcat din magazine, potrivit WSJ.

16 afișări
Imaginea articolului Google dezvoltă un sistem care va permite efectuarea de plăţi prin intermediul telefonului mobil

Google dezvoltă un sistem care va permite efectuarea de plăţi prin intermediul telefonului mobil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul sistem de plăţi va permite Google să ofere retailerilor mai multe date despre clienţii lor şi să-i ajute în prezentarea ofertelor, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Sistemul face parte, totodată, din eforturile gigantului de Internet de a da un impuls afacerilor proprii cu publicitate.

Proiectul, aflat în stadiu incipient, va permite deţinătorilor de carduri de debit şi credit emise de Citigroup să plătească pentru cumpărături prin activarea unei aplicaţii de pe telefonul mobil. În acest fel, smartphone-ul este transformat într-un portofel electronic.

Utilizatorii vor putea, printr-o altă aplicaţie, să-şi gestioneze conturile şi să ţină evidenţa cheltuielilor.

În parteneriat este implicată şi compania VeriFone Systems, un producător de cititoare de cărţi de credit.

Sistemul ar putea fi lansat în acest an, menţionează sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici