Google este compania cu cea mai bună reputaţie din Statele Unite

Google a devenit compania cu cea mai bună reputaţie din Statele Unite, urcând pe prima poziţie în acest an, de pe trei anul trecut, într-un sondaj realizat în rândul americanilor de către firma Harris Interactive, transmite Bloomberg.

189 afișări
Imaginea articolului Google este compania cu cea mai bună reputaţie din Statele Unite

Google este compania cu cea mai bună reputaţie din Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Producătorul de bunuri de îngrijire a sănătăţii Johnson & Johnson s-a menţinut pe poziţia a doua, în timp ce fostul lider, compania de investiţii Berkshire Hathaway, a coborât pe patru. Locul al treilea a fost ocupat de compania 3M.

Google, operatorul celui mai popular motor de căutare pe internet din lume, a ajuns pe prima poziţie în urma rezultatelor financiare foarte bune şi a admiraţiei populaţiei pentru angajaţii companiei, a afirmat şeful Harris, Robert Fronk. Sondajul a evidenţiat îmbunătăţirea reputaţiei companiilor în SUA, în contextul recuperării economiei şi a estompării scandalurilor din timpul crizei financiare.

"Există încă 44% din populaţie care spune că reputaţia corporaţiilor americane se înrăutăţeşte, însă procentul a scăzut semnificativ", a afirmat el.

Top zece este completat de Apple (5), Intel (6), Kraft Foods (7), Amazon (8), Walt Disney(9) şi General Mills (10).

Sondajul, aflat la a 12-a ediţie, a fost derulat online, fiind consultate 30.000 de persoane în privinţa celor mai cunoscute 60 de companii americane.

Pe ultimele poziţii s-au situat Chrysler, Citigroup, Goldman Sachs, BP şi AIG.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici