Google va lansa joi sistemul de plăţi cu telefonul mobil, în parteneriat cu MasterCard

Google va lansa joi, în parteneriat cu MasterCard, sistemul de plăţi mobile, care va permite clienţilor să plătească la comercianţi şi la prestatorii de servicii cu telefonul mobil în loc de cardul bancar, a declarat o sursă apropiată situaţiei.

213 afișări
Imaginea articolului Google va lansa joi sistemul de plăţi cu telefonul mobil, în parteneriat cu MasterCard

Google va lansa joi sistemul de plăţi cu telefonul mobil, în parteneriat cu MasterCard (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Google colaborează cu MasterCard, a doua mare reţea de procesare a cardurilor de credit şi de debit, pentru a lansa sistemul, a adăugat sursa citată.

Gigantul internetului intră astfel pe un nou segment de piaţă, unde va concura cu giganţi ai industriei financiare precum Visa.

Wall Street Journal (WSJ) scria în luna martie că Google a încheiat parteneriate cu MasterCard şi Citigroup pentru a dezvolta sistemul.

Retailerii Macy's, American Eagle Outfitters şi Subway s-au alăturat proiectului şi vor promova noua modalitate de plată în Statele Unite, însă nu este clar dacă sistemul va fi disponibil la nivel naţional sau iniţial numai în New York, potrivit surselor citate de WSJ.

Google a invitat presa să participe joi în New York la un "eveniment cu partenerii" pentru a demonstra "ultimele inovaţii". Bloomberg scrie că grupul va lansa un sistem de plăţi mobile care va rula pe sistemul de operare Android şi va fi disponibil pe telefoanele comercializate prin reţeaua opertorului Sprint Nextel.

Surse apropiate discuţiilor au confirmat că Google va lansa proiectul. Reprezentanţii Citigroup nu au răspuns întrebărilor Reuters, iar Google, Sprint Nextel şi MasterCard au refuzat să comenteze informaţiile.

La zece ani după apariţia conceptului de plăţi cu telefonul mobil în Statele Unite, această modalitate de plată este departe de a fi răspândită, din cauza neînţelegerilor dintre companii, "toanelor" consumatorilor şi obstacolelor de regleemntare.

Băncile, producătorii de telefoane şi companiile IT nu au încetat însă să promoveze conceptul.

În alte părţi ale lumii, în special în Asia, consumatorii pot plăti deja la scară largă cu telefonul mobil.

În SUA, tot mai mulţi operatori mobili, bănci şi companii IT, încearcă să prindă startul pe piaţa plăţilor mobile, încă restrânsă însă cu un potenţial uriaş.

AT&T, VerizonWireless şi T-Mobile USA caută bănci şi parteneri pentru a lansa joint venture-ul de plăţi cu telefonu mobil denumit Isis. Companiile au restrâns recent planurile iniţiale de a construi o reţea de procesare de plăţi, care ar fi concurat cu jucătorii dominanţi Visa şi MasterCard.

La rândul său, Visa a testat în ultimul an tehnologia de plată cu telefonul în parteneriat cu mai multe mari bănci americane, inclusiv Bank of America şi Wells Fargo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici