Grecia acuză Comisia Europeană că a închis ochii la derapajul bugetar al fostului guvern

Purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Georges Petalotis, a acuzat, marţi, Comisia Europeană că a închis ochii la derapajul bugetar al Greciei, sub conducerea fostului Executiv conservator.

19 afișări
Imaginea articolului Grecia acuză Comisia Europeană că a închis ochii la derapajul bugetar al fostului guvern

Grecia acuză Comisia Europeană că a închis ochii la derapajul bugetar al fostului guvern

"Comisia Europeană avea datoria să ştie, să facă controale, iar convingerea mea este clară, cunoştea datele", a afirmat Petalotis la postul de radio Kanali 1.

El a adăugat că CE "putea în mod sigur să estimeze ce se întâmplă în realitate, nu virtual, în economia elenă".

Venit la putere la 4 octombrie 2009, guvernul socialist a revizuit rapid estimarea privind deficitul bugetar la 12,7% din PIB, de la nivelul de 6% anticipat de fostul Executiv.

Revizuirea a dus Grecia în cea mai gravă criză financiară din ultimele decenii şi a determinat guvernul să adopte un program de austeritate sub supravegherea strictă a Uniunii Europene, care şi-a condiţionat astfel sprijinul.

La jumătatea lunii februarie, premierul Georges Papandréou a criticat pentru prima oară vigilenţa europeană, afirmând că UE, Comisia Europeană şi Eurostat erau responsabile cu prevenirea unei astfel de situaţii.

Deputaţii socialişti au solicitat formarea unei comisii parlamentare de anchetă a neregulilor din statisticile raportate de guvernul de dreapta în perioada, 2004-2009.

Conservatorii susţin însă că formarea comisiei de anchetă reprezintă o manevră politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici