Grecia, pas decisiv în ieşirea din criza economică: Comisia Europeană apreciază că finanţele Greciei şi-au revenit

Situaţia fiscală a Greciei s-a îmbunătăţit, iar Uniunea Europeană ar trebui să oprească procedura disciplinară împotriva ţării în ceea ce priveşte deficitul excesiv, a transmis, miercuri, Comisia Europeană (CE).

1446 afișări
Imaginea articolului Grecia, pas decisiv în ieşirea din criza economică: Comisia Europeană apreciază că finanţele Greciei şi-au revenit

Grecia, pas decisiv în ieşirea din criza economică: Comisia Europeană apreciază că finanţele Greciei şi-au revenit (Imagine: Hepta)

Regulile fiscale ale Uniunii Europene obligă statele membre să îşi păstreze deficitul bugetar sub 3% din Produsul Intern Brut (PIB). În caz contrar vor fi sancţionate, deşi nicio ţară nu a primit până acum amenzi financiare.

Grecia a înregistrat un surplus de 0,7%, anul trecut şi este aşteptată să aibă un deficit de doar 1,2% din PIB în 2017.

„Recomandarea noastră de a închide procedura deficitului excesiv în cazul Greciei este un alt semn pozitiv de stabilitate financiară şi revenire economică a ţării”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Finalizarea procedurii, un pas care trebuie confirmat de statele membre UE, ar reduce presiunea asupra autorităţilor de la Atena după ce creditorii zonei euro au deblocat noi împrumuturi în valoare de 8,5 miliarde de euro, săptămâna trecută, ca parte a programului de bailout în valoare de 86 de miliarde de euro.

Iniţiativa este aşteptată să ajute Grecia să lanseze noi bonduri în următoarele luni sau săptămâni.

Economia Greciei este aşteptată să crească cu 2,1%, anul acesta, peste media zonei euro, potrivit prognozelor CE. Rata şomajului a rămas cea mai ridicată din UE, la 21,7%, în aprilie.

Doar Franţa, Spania şi Marea Britanie au rămas sub procedura disciplinară pentru deficit excesiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici