Grecia va primi un ajutor public de 130 de miliarde de euro

Grecia va beneficia de un ajutor public în valoare de 130 de miliarde de euro în cadrul celui de-al doilea plan de salvare şi unui efort mai important decât era prevăzut din partea sectorului privat, care a acceptat să suporte 53,5 la sută din datoria greacă, afirmă o sursă europeană.

120 afișări
Imaginea articolului Grecia va primi un ajutor public de 130 de miliarde de euro

Grecia va primi un ajutor public de 130 de miliarde de euro (Imagine: Tomas Dan/Mediafax Foto)

Miniştrii de Finanţe din zona euro au ajuns la un acord, după 12 ore de negocieri, asupra planului de salvare a Greciei, care cuprinde atât un ajutor public, cât şi un plan de ştergere parţială a datoriei.

Acest plan de ajutor asupra căruia au convenit partenerii Atenei în noaptea de luni spre marţi, la Bruxelles, va permite ca rata de îndatorare a ţării să ajungă "la 120,5 la sută" din PIB în 2020, potrivit unei surse guvernamentale europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici