Greva piloţilor Lufthansa continuă, peste 1.300 de zboruri fiind anulate

Greva de 36 de ore a piloţilor companiei germane Lufthansa, care a provocat anularea a peste 1.300 de zboruri, continuă marţi, afectând şi cursele pe distanţe lungi.

275 afișări
Imaginea articolului Greva piloţilor Lufthansa continuă, peste 1.300 de zboruri fiind anulate

Greva piloţilor Lufthansa continuă, peste 1.300 de zboruri fiind anulate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Greva, a zecea de la începutul anului, urmează să continue până marţi la ora 24.00 (miercuri, 1.00, ora României).

Lufthansa a anulat aproape jumătate dintre cele 2.800 de zboruri programate.

"Sunt afectate cursele pe distanţe scurte, medii şi lungi", a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa.

Anulările afectează atât curse cu decolare şi sosire la Frankfurt, precum şi cele din aeroporturi internaţionale precum Londra, Seul, Dubai, Tel Aviv sau Buenos Aires.

Filialele Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines şi Air Domoliti nu sunt afectate de grevă.

Potrivit Lufthansa, peste 150.000 de pasageri sunt afectaţi de greva care vizează modalităţile de ieşire la pensie a piloţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici