Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei: Economia nu va supravieţui la nesfârşit din rezervele financiare

Economia Rusiei nu poate supravieţui la nesfârşit cu rezervele sale financiare şi va trebui să se transforme pentru a face faţă impactului sancţiunilor internaţionale, a declarat luni guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, conform Reuters.

1332 afișări
Imaginea articolului Guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei: Economia nu va supravieţui la nesfârşit din rezervele financiare

În cel mai important discurs al său de când Rusia şi-a trimis forţele în Ucraina, la 24 februarie, Nabiullina a declarat că inflaţia va fi readusă la ţinta de 4% până în 2024.

"Perioada în care economia poate trăi din rezerve este finită. Şi deja în al doilea şi al treilea trimestru vom intra într-o perioadă de transformare structurală şi de căutare de noi modele de afaceri", a spus ea.

Sancţiunile au afectat în principal piaţa financiară, "dar acum vor începe să afecteze din ce în ce mai mult economia", a spus ea. "Principalele probleme vor fi asociate cu restricţiile asupra importurilor şi logisticii comerţului exterior, iar în viitor cu restricţiile asupra exporturilor."

Ea a spus că firmele ruse vor trebui să se adapteze. "Producătorii ruşi vor trebui să caute noi parteneri, logistică sau să treacă la producţia de produse din generaţiile anterioare", a spus ea.

Exportatorii vor trebui să caute noi parteneri şi aranjamente logistice şi "toate acestea vor necesita timp", a spus Nabiullina.

Ea a prezentat mai multe măsuri pentru a ajuta economia să se adapteze.

Banca centrală are în vedere flexibilizarea vânzării produselor valutare de către exportatori, a spus ea, şi testează, de asemenea, emiterea de ruble digitale pentru a le permite ruşilor să facă transferuri între portofele digitale.

Operaţiunile pilot asociate cu acest proiect erau planificate în a doua jumătate a anului, a spus ea.

Banca centrală a Rusiei şi-a dublat rata dobânzii cheie la 20% atunci când au fost aplicate sancţiunile internaţionale, dar apoi a redus-o luna aceasta la 17%, semnalând un mediu economic dificil şi o încetinire a inflaţiei.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici