Guvernul de la Berlin oferă 10 miliarde de euro subsidiarei Gazprom din Germania pentru a nu intra în insolvenţă

Germania va plasa Gazprom Germania în administrare pe termen lung, recapitalizând-o cu un împrumut pentru a o proteja de insolvenţă şi redenuminând-o Securing Energy for Europe GmbH, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german.

3568 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Berlin oferă 10 miliarde de euro subsidiarei Gazprom din Germania pentru a nu intra în insolvenţă

O sursă guvernamentală a declarat că împrumutul, de la banca de investiţii de stat KfW, se va ridica la o valoare cuprinsă între 9 şi 10 miliarde de euro, potrivit Reuters.

Germania a plasat filiala germană a Gazprom sub controlul statului la 4 aprilie pentru a asigura aprovizionarea cu energie după ce Rusia a invadat Ucraina.

Noua administrare pe termen lung le permite administratorilor să se concentreze pe asigurarea securităţii aprovizionării, mai degrabă decât pe conservarea activelor proprietarului iniţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici