Guvernul elen a adoptat noi măsuri de austeritate pentru a evita intrarea în default

Guvernul elen a adoptat miercuri măsuri de austeritate suplimentare pentru 2011 şi 2012, la presiunea creditorilor din UE şi FMI, pentru a evita intrarea în default (încetare de plăţi).

289 afișări
Imaginea articolului Guvernul elen a adoptat noi măsuri de austeritate pentru a evita intrarea în default

Guvernul elen a adoptat noi măsuri de austeritate pentru a evita intrarea în default (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Executivul de la Atena va aplica noi reduceri ale pensiilor care depăşesc 1.200 de euro, va introduce şomajul tehnic pentru 30.000 de salariaţi din sectorul public, până la sfârşitul acestui an, şi va coborî pragul minim de impozitare de la 8.000 de euro pe an la 5.000 de euro pe an.

De asemenea, programul de privatizare va fi accelerat.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Ilias Mossialos, a declarat că măsurile adoptate vor permite Greciei să respecte termenii acordului de susţinere financiară până în 2014, potrivit Reuters.

"Discuţiile cu troica CE/BCE/FMI vor fi finalizate după sosirea inspectorilor, la începutul săptămânii viitoare", a spus Mossialos, adăugând că Grecia intenţionează să rămână în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici