Guvernul german: fără gazul rusesc am rămâne în întuneric

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a declarat că ar fi de acord să sacrifice importurile, dacă preţul plătit ar fi terminarea războiului.

1172 afișări
Imaginea articolului Guvernul german: fără gazul rusesc am rămâne în întuneric

Guvernul german: fără gaul rusesc am rămâne în întuneric

„Dacă ar exista o interdicţie a importurilor care ar pune capăt acestui război mâine, am face-o", a spus ministrul de externe Annalena Baerbock, cu ocazia unei călătorii în Balcani.

Dacă toate importurile de energie ar fi oprite peste noapte, „în câteva săptămâni, nu am mai avea electricitate şi încălzire”, a completat oficialul, dând de înţeles că Germania nu poate surpavieţui fără gazul rusesc.

Potrivit unui sondaj publicat astăzi de ZDF, 55% dintre germani sunt în favoarea să nu mai importe petrol sau gaze ruseşti, chiar dacă acest lucru ar duce la probleme de aprovizionare.

39% dintre cei intervievaţi spun că sunt împotrivă. În special, embargoul este susţinut de majoritatea alegătorilor SPD (62%), CDU/Csu (56%) şi Verdi (73%).

Liberalii FDP (57%), extrema dreaptă a AfD (78%) şi stânga lui Linke (65%), sunt în majoritate împotriva. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici