Guvernul ia în calcul varianta înfiinţării în turism a unui Oficiu de Promovare Public - Privat

Guvernul ia în calcul posibilitatea înfiinţării în turism a unui Oficiu de Promovare Public-Privat, după modelul din ţări "mai deştepte" ca România, prin care proiecte în domeniu să fie promovate mai eficient în comparaţie cu acţiunile inevitabil birocratice ale administraţiei, spune premierul Ponta

144 afișări
Imaginea articolului Guvernul ia în calcul varianta înfiinţării în turism a unui Oficiu de Promovare Public - Privat

Guvernul ia în calcul varianta înfiinţării în turism a unui Oficiu de Promovare Public - Privat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Prezent la deschiderea Târgului de turism, premierul le-a spus celor prezenţi că vrea să-şi facă o "autocritică" deoarece este nemulţumit că atât Guvernul său, cât şi cel "al altora" nu au reuşit, prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Turism, dezvoltarea acestui domeniu. În consecinţă, el a invitat mediul privat să se asocieze cu Guvernul în găsirea unor soluţii.

"De fiecare dată a fost prea multă birocraţie, de fiecare dată au fost piedici, interese diferite şi au rămas bani europeni necheltuiţi, au legi neclare şi am încercat să înţeleg dacă e o problemă de oameni, dacă tot schimbând oamenii sau dacă... Realitatea este o problemă de sistem şi cred cu adevărat că, pentru turism, soluţia corectă nu mai este a unei autorităţi naţionale strict publice, guvernamentale, ci a unui parteneriat între Guvern şi zona privată. Am primit deja o propunere, o organizaţie naţională pentru turism, o formulă pe care ţările mai deştepte decât noi au folosit-o deja, pentru că întotdeauna zona privată în turism va fi mult mai adaptată la realităţi, mult mai flexibilă şi mult mai capabilă de promova politic decât o zonă guvernamentală inevitabil birocratică şi destul de lentă. Adresez un apel către reprezentanţii zonei private să ne sprijine în acest parteneriat public-privat, iar deciziile de politici privind turismul din România să nu mai fie luate de funcţionari guvernamentali, ci împreună cu mediul privat, în aşa fel încât să avem cu adevărat politici eficiente", le-a spus Ponta reprezentanţilor companiilor din turism, participanţi la deschiderea Târgului.

Şeful Executivului a reluat discuţia pe tema unui parteneriat între Guvern şi patronatele din domeniu inclusiv la finalul ceremoniei, în momentul în care organizatorii l-au condus la maşină.

"Dacă o ţinem la stat (noua structură-n.r), o să fie tot timpul birocraţie, sunt prost plătiţi...Hai să facem una ca în Franţa, ca în multe alte ţări, «Oficiul de Promovare Public Privat». Deciziile le luaţi, dar trebuie şi noi să conlucrăm la partea tehnică. E ideea de la coaliţie, am prins-o imediat, că aşa, cu structură de stat, nu funcţionează. Nu e vorba de oameni, am tot schimbat oameni, trebuie să fiţi voi implicaţi, că, până la urmă, voi sunteţi cei care ştiţi ce ne trebuie", le-a spus Ponta.

Aceştia au precizat că sunt foarte implicaţi, dar au nevoie de un cadru legislativ adecvat, şi au reclamat că au un proiect în acest sens cu care aşteaptă de două luni şi pe care ''l-au zăpăcit" în fiecare zi la minister.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici