Guvernul majorează acciza impusă micilor distilerii de alcool etilic

Acciza impusă micilor distilerii de alcool etilic, a căror capacitate de producţie nu depăşeşte 10 hectolitri de alcool pur, va fi majorată de la 475 euro/hl la 500 euro/hl, printr-o nouă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal.

667 afișări
Imaginea articolului Guvernul majorează acciza impusă micilor distilerii de alcool etilic

Guvernul majorează acciza impusă micilor distilerii de alcool etilic (Imagine: Shutterstock)

În proiectul de ordonanţă, obţinut de MEDIAFAX, se arată că nivelul accizelor pentru alcoolul etilic produs de aceste mici distilerii trebuie corelat, în sensul că acesta trebuie să fie minimum 50% din nivelul standard, care în prezent este de 1.000 euro/hl alcool pur.

Noua acciză va fi aplicată începând cu luna ianuarie a anului viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici