Guvernul rus subvenţionează puternic industria auto

Guvernul rus pregăteşte subvenţii masive pentru companiile auto producătoare pe piaţa locală, care ar putea atinge anul viitor 100 de miliarde de ruble (2,3 miliarde de euro), pentru a compensa o taxă pe reciclarea maşinilor.

142 afișări
Imaginea articolului Guvernul rus subvenţionează puternic industria auto

Guvernul rus subvenţionează puternic industria auto (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prezent, taxa este aplicată doar automobilelor importate şi a fost contestată de UE la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), iar Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, a aprobat extinderea aplicării taxei şi în cazul producătorilor ruşi, din ianuarie 2014.

Pentru a compensa impactul acestei taxe asupra constructorilor autohtoni, deja afectaţi de scăderea vânzărilor, Ministerul Industriei a pregătit un proiect al unui mecanism de subvenţionare, potrivit publicaţiilor Vedomosti, Izvestia şi Kommersant.

Subvenţiile vor fi acordate producătorilor ruşi şi străini cu activităţi în Rusia, pentru fabricarea de vehicule mai puţin poluante şi susţinerea locurilor de muncă.

Estimările variază în privinţa valorii totale a subvenţiilor, care trebuie aprobate de Guvern, dar bugetul federal prevede o susţinere de circa 100 de miliarde de euro (2,3 miliarde de euro), anul viitor.

Piaţa auto din Rusia a devenit anul trecut a doua ca mărime din Europa, după Germania, cu un număr record de 2,9 milioane de vehicule vândute, dar în acest an a înregistrat o scădere puternică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici