Guvernul va autoriza jocuri de noroc temporare în staţiuni turistice, cu durata de maximum 3-6 luni

Guvernul va autoriza jocuri de noroc temporare de cazinouri, slot-machine şi bingo în staţiuni turistice, pentru o perioadă de trei luni cu posibilitate de prelungire pentru încă maximum trei luni, în baza unei ordonanţe de urgenţă aprobată în şedinţa de luni.

329 afișări
Imaginea articolului Guvernul va autoriza jocuri de noroc temporare în staţiuni turistice, cu durata de maximum 3-6 luni

Guvernul va autoriza jocuri de noroc temporare în staţiuni turistice, cu durata de maximum 3-6 luni (Imagine: Shutterstock)

"Prin această ordonanţă, s-a introdus un tip de licenţă temporară în vederea promovării turismului şi în vederea susţinerii turismului în zonele turistice", a declarat directorul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Odette Nestor, la finalul şedinţei Guvernului.

Ea a arătat că acest tip de licenţă temporară va fi acordat "pentru o durată maximă de 3 luni şi pentru o perioadă care nu poate depăşi 6 luni".

La sfârşitul anului trecut, agenţia MEDIAFAX a prezentat un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabilea că Guvernul va autoriza jocuri de noroc temporare de cazinouri, slot-machine şi bingo în staţiuni turistice strict în perioada sezonului estival, pentru o perioadă de trei luni cu posibilitate de prelungire pentru încă maximum trei luni.

Jocurile de noroc "temporare" vor fi astfel legiferate drept acele jocuri specificate care sunt desfăşurate în staţiunile turistice în perioada sezonului estival, pentru care un organizator a obţinut licenţă de organizare şi autorizaţie de exploatare pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire de maximum 3 luni.

Proiectul nu a fost aprobat la acel moment.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici