Guvernul va strânge mai mulţi bani din taxa pe activităţi miniere

Cuantumul taxelor anuale pentru activităţile miniere, respectiv prospecţiune, explorare şi exploatare, a fost majorat de Guvern cu 28%, incluzând astfel rata inflaţiei calculată cumulat pentru ultimii şase ani.

288 afișări
Imaginea articolului Guvernul va strânge mai mulţi bani din taxa pe activităţi miniere

Guvernul va strânge mai mulţi bani din taxa pe activităţi miniere (Imagine: Shutterstock)

Astfel, taxa pentru activitatea de prospecţiune a fost majorată de la 250 lei/km² la 320 lei/ km², cea pentru explorare a fost ridicată de la 1.000 lei/km² la 1.280 lei/km², iar taxa pentru exploatare a fost crescută de la 25.000 lei/km² la 32.000 lei/km².

Majorarea taxelor a fost decisă prin hotărâre de guvern privind reactualizarea valorii taxelor pentru activităţile miniere, prevăzute de Legea minelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici