Guvernul vrea să adopte săptămâna viitoare scrisoarea FMI, cu tăierea salariilor şi pensiilor

Guvernul intenţionează să adopte în şedinţa de săptămâna viitoare scrisoarea de intenţie convenită cu FMI, după noi discuţii în Coaliţie şi cu sindicatele şi patronatele, dar fără să renunţe la diminuarea salariilor şi pensiilor, au declarat miercuri MEDIAFAX surse guvernamentale.

73 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să adopte săptămâna viitoare scrisoarea FMI, cu tăierea salariilor şi pensiilor

Premierul Emi Boc (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Guvernul nu are în vedere să renunţe la reducerea cu 25% a tuturor salariilor şi cu 15% a pensiilor, dar ar mai putea exista unele corecţii legate de anumite indemnizaţii sau privind pensiile sociale minime, care ar putea rămâne neafectate de măsurile de austeritate", au declarat sursele citate.

Premierul Emil Boc a anunţat, în şedinţa de miercuri a Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Guvernul intenţionează să se reunească la sfârşitul acestei săptămâni într-o nouă şedinţă în care să adopte proiectul de lege pentru reducerea cheltuielilor bugetare, astfel încât să îşi asume răspunderea în Parlament săptămâna viitoare, data preferată fiind marţi, 25 mai, au afirmat surse oficiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici